Antilliaanse kip

Recepten > Kip > Antilliaanse kip

Kip - Antilliaanse kip

7 antilliaanse kip

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4 el zonnebloemolie
- 4 kippenpoten zonder rugstuk (schaal 1 kg)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el gemalen komijn (djinten)
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
- 1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in stukjes
- 1/2 zak pruimen zonder pit (a 500 g)
- 2 el kappertjes
- 50 g groene olijven
- 1 kippenbouillontablet
- 300 g witte rijst

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom. Voeg de uien, de knoflook en de komijn toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomaten, de paprika's, de pruimen, de kappertjes, de olijven en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. 2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kip over 4 borden en serveer met de rijst.

Beoordeel het antilliaanse kip recept:

 (82 stemmen)

 
Tags: rijst, kinderrecepten, stoven, kip, gevogelte, kippenpoten, antiliaans, kippenbouillon, kip, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Allerhande 05 2010 AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


7 antilliaanse kip
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact