Thaise kippensoep met galanga (tom kha gai)

Recepten > Kip > Thaise kippensoep met galanga (tom kha gai)

Kip - Thaise kippensoep met galanga (tom kha gai)

recepten thaise kippensoep galanga tom kha gai

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 750 ml kippenbouillon
- 20 g verse galanga, in dikke plakken
- 2 stengels vers citroengras, in stukken van 5 cm
- 4 verse kaffir-limoenblaadjes
- 2 theelepels grof gehakte korianderwortel en -steel
- 500 g kipfilet, in dunne plakjes
- 200 g beurszwammen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 250 ml kokosmelk
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel geraspte palmsuiker
- ¼ kop verse korianderblaadjes
- 2 verse kleine rode Thaise chilipepers, in dunne ringetjes
- 2 verse kaffir-limoenblaadjes, in reepjes
- 1 stengel vers citroengras, in dunne plakken

Bereidingswijze:

Meng de bouillon, galanga, het citroengras, de kaffir-limoenblaadjes en gehakte koriander in een grote pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de soep 10 minuten staan. Zeef de bouillon en doe hem in een kom. Doe de bouillon in een schone pan. Voeg de kip en beurszwammen toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip onafgedekt in 5 minuten gaar sudderen. Roer de kokosmelk, het limoensap, de vissaus en suiker erdoor en laat al roerend warm worden (de soep mag niet koken). Haal van het vuur; roer de korianderblaadjes, chilipepers, reepjes kaffir-limoenblad en plakjes citroengras erdoor. Serveer de kippensoep warm.

Beoordeel het thaise kippensoep met galanga (tom kha gai) recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: kippenbouillon, citroengras, kipfilet, korianderwortel, kip, voorgerecht, 4 persoons

Bron: dit kippensoep recept is afkomstig uit het kookboek 'Thais', een uitgave van De Lantaarn.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten thaise kippensoep galanga tom kha gai
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact