Kipsaté met pindasaus

Recepten > Kip > Kipsaté met pindasaus

Kip - Kipsaté met pindasaus

7 kipsaté met pindasaus

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 schaal kipfilet (ca. 380 g), in stukjes van 3 cm
- 2 tenen knoflook, geperst
- 6 el ketjap manis
- 2 tl sambal
- 1/2 pot pindakaas met stukjes noot (a 350 g)
- 2 el gembersiroop (flesje 250 ml)
- 1 tl gemberpoeder (djahé)
- 3 el gemalen kokos (bakje 55 g)

Materialen
- 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Meng de kip met 1 teen knoflook, 5 el ketjap en 1 tl sambal in een kom. Schep de kip erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. 2. Doe de pindakaas, de rest van de knoflook, ketjap en sambal in een steelpan. Schenk 150 ml water en het gembersiroop erbij. Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus. Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue. Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus. Lekker met kroepoek.

Nabereiden
U kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Beoordeel het kipsaté met pindasaus recept:

 (14 stemmen)

 
Tags: oosters, barbecue, grillen, kip, kipsate, sate, gevogelte, kipfilet, sambal, gember, kokos, kip, bijgerecht, 8 persoons

Bron: Allerhande 06 2010 AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


7 kipsaté met pindasaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact