Jamie Oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm

Recepten > Kip > Jamie oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm

Kip - Jamie Oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm

7 jamie oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Jamie Oliver

Ingrediënten

- 1 handvol verse tijm
- 2 kipfilets van 200 g
- 3 flinke klonten boter
- 1 groot wijnglas witte wijn
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 handvol gedroogd eekhoorntjesbrood
- 250 g gemengde paddenstoelen, gesnipperd

Bereidingswijze:



Bereiden


Neem een brede rol aluminiumfolie en maak een envelop door twee stroken (van ongeveer 2 schoenendozen lang) op elkaar te leggen, drie randen om te vouwen en een kant open te laten. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Meng alle ingrediënten, inclusief de kip, in een kom. Doe het mengsel vervolgens in je envelop, met al het vocht van de wijn, en let daarbij op dat je geen gaatjes in de folie maakt. Maak de laatste rand van de envelop dicht, zorg dat alle kanten goed strak dicht zitten en schuif hem voorzichtig op een bakblik. Zet het blik even op een hoge pit om het snel heet te laten worden en zet het vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal het dan uit de oven, leg de envelop op een groot bord, zet dat op tafel en scheur de folie open. Voel je vrij om met dit recept te experimenteren - dingen als geraspte pastinaak, gerookte bacon of rode wijn zijn ook heel lekker.



Extra benodigd


Aluminiumfolie






Beoordeel het jamie oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: hoofdgerecht, gevogelte, frans, jamie, kipfilet, paddenstoel, happy days met the nacked chef, witte wijn, tijm, knoflook, paddesoelen, kip, hoofdgerecht, 2 persoons

Bron: Okokorecepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


7 jamie oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact