Scharrelkip met sinaasappelvulling

Recepten > Kip > Scharrelkip met sinaasappelvulling

Kip - Scharrelkip met sinaasappelvulling

23 scharrelkip met sinaasappelvulling

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

1 scharrelkip (ca. 1 1/2 kg)
75 g boter, op kamertemperatuur
1 el olijfolie
2 pakjes gerookt ontbijtspek (ambachtelijk, a ca. 125 g)
1 bakje tijm (15 g)
2 sneetjes oud witbrood
1 sinaasappel, schoongeboend
2 tenen knoflook, fijngesneden

Materialen
- bakpapier, braadslede, keukentouw

Bereidingswijze:

1. voorbereiden (U kunt deze stap al 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.)
Bestrijk de kip met 50 g boter. Bestrooi met peper. Leg hem met de borst naar boven in een met bakpapier beklede braadslee. Bedek de bovenkant met 1½ pakje ontbijtspek (barderen). Steek de helft van de takjes tijm tussen de kip en het spek, zodat de tijm goed aan de zijkant blijft zitten. Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood boven een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2 el sap, het fijngesneden ontbijtspek, de knoflook, de rest van de boter en de olie toe en meng alle ingrediënten. Vul de holte tussen de poten van de kip met het mengsel en de rest van de tijm en bind de poten dicht met keukentouw. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast als u deze niet meteen gaat braden.

2 afmaken
Laat de kip in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de kip in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Lekker met ovenschaal zoete aardappel en met pecannoten en rozijnen* (koelvers).

Beoordeel het scharrelkip met sinaasappelvulling recept:

 (21 stemmen)

 
Tags: kerst, feestelijk, kerst, scharrelkip, sinaasappel, spek, tijm, kip, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


23 scharrelkip met sinaasappelvulling
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact