Kalkoen met wintergroenten
Ster Ster Ster (2.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 19Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 Voorbereiding:
Bak de bospaddenstoelen.
Hak de knoflook grof.
Schil de rammenas.
Schil de wortelen.
Schil de aardappelen.
Hak de verse dragon.
Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Voor de vulling:
Meng het gehakt met de gebakken bospaddenstoelen, 2 volledige eieren, de gehakte knoflook en de rozijnen en kruid met peper en zout.

3
Vul de kalkoen met het gehakt. Leg hem in een beboterde braadslee en verdeel er de klontjes over. Zet hem 3 uur in een voorverwarmde oven van 180°C. Overgiet hem geregeld met de boter uit de braadslee.

4 Voor de groenten:
Snij de pastinaken, de rammenas en de wortelen in staafjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met het grof zeezout. Zet de schaal 15 minuten in de oven bij de kalkoen, tot de groenten bijna gaar zijn.

Haal ze uit de oven en roer er de balsamicostroop door. Verdeel ze met takjes tijm in 16 bundeltjes en omwikkel ze met een plakje ham.

5
Leg de groentebundeltjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en zet ze de laatste 20 minuten in de oven bij de kalkoen.

6Voor de kroketten:
Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn. Meng met de verse dragon en de 2 eidooiers. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afkoelen en rol er kroketten van.

Haal de kroketten eerst door de bloem, dan door het Losgeklopt eiwit en dan door een mengsel van paneermeel en gedroogde dragonblaadjes. Laat ze drogen en herhaal de laatste handelingen.

7
Leg de kalkoen met de groenten op een mooie serveerschaal. Serveer met de kroketten, krokant gefrituurd in olie van 180°C .



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag