Gevulde kalkoenrollade

Recepten > Overige > gevulde kalkoenrollade

Overige - Gevulde kalkoenrollade

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
   

Ingrediënten

- 1 ei
- zout
- peper
- 1 sjalot
- olijfolie
- 800 g kalkoengebraad
- 1 tl peperbessen, roze
- 1 pakje kervel, diepvries
- 2 kl Lacroix gevogeltefond (poeder)
- 200 g Brabantse hoevekaas (of andere plattekaas)

 

Bereidingswijze:

1. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in olijfolie. Roer er de kervel door, laat even afkoelen en roer er dan ook 150 g hoevekaas en het ei door. Kruid met peper en zout.

2. Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid rondom met peper en zout.

3. Bestrijk een braadschaal met olijfolie en leg er de rollade in. Bestrijk met olijfolie en zet 1 uur in de oven, op 200° C.

4. Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken. Roer er van het vuur af 50 g hoevekaas en de peperbessen door. Kruid met peper en zout.

5. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in duimdikke plakken en serveer het met de saus.

Beoordeel dit recept:

 (25 stemmen)

 
Tags: feestelijk, hartig, kerst, gevulde kalkoen, warm, wild, gevogelte, ovenschotel, europees, kalkoen, kervel, sjalot, kalkoengebraad, gevogeltefond, peperbessen, ei, kaas, overige, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Libelle Lekker

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Plaats uw reactie

Log eerst in om een reactie te kunnen plaatsen.

17 gevulde kalkoenrollade
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2014 ReceptenVandaag.nl alles online kopen     Links Contact
  Kerstrecepten - Postcodes - Affiliate stats webshop     Disclaimer  
             

Schrijf je in! om op de hoogte te blijven van onze site.