Gordon Ramsay: geurige groene Thaise curry met rundvlees

Recepten > Overige > Gordon ramsay: geurige groene thaise curry met rundvlees

Overige - Gordon Ramsay: geurige groene Thaise curry met rundvlees

gordon-ramsay-geurige-groene-thaise-curry-rundvlees-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Gordon Ramsay

Ingrediënten

voor de groene currypasta
- 3 sjalotjes, gepeld
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 10 lange groene chilipepers
- 6 teentjes knoflook, gepeld
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 1-2 eetlepels plantaardige olie
- de steeltjes van 1 bosje koriander
- 1 theelepel garnalenpasta (naar keuze)
- een stukje verse gemberwortel van 4 cm, geschild
- 2 stengels citroengras, boven- en onderkant afgesneden
- 3 kaffirlimoenblaadjes (of de fijn geraspte schil van 2 limoenen)

voor de rundercurry
- 400 ml kokosmelk
- 1½ eetlepel vissaus
- 450 g runderfilet of -lende
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 kaffirlimoenblaadjes, gehalveerd
- 2 rode chilipepers, overlangs gehalveerd
- 1 theelepel palmsuiker (of bruine suiker)
- een handvol Thais basilicum of koriander, in reepjes
- 5 babyaubergines (of 1 kleine gewone), steelaanzet afgesneden

Extra benodigd
- Keukenmachine
- vijzel

Bereidingswijze:

Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in de keukenmachine. Hak het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes fijn, doe ze ook in de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta; voeg indien nodig 1-2 eetlepels olie toe.

Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn. Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in de vijzel tot een fijn poeder. Doe dit ook in de keukenmachine en voeg de garnalenpasta toe, als u die gebruikt. Meng alles goed en zet de machine een paar keer stop om het mengsel van de zijkanten te schrapen, zodat alles mooi gelijkmatig wordt gemengd.

Maak de curry: snijd het rundvlees in kleine stukjes en zet ze opzij. Snijd ook de aubergines in kleine stukjes en zet ze opzij.

Verhit de olie in een grote pan of wok. Voeg 3-4 eetlepels van de currypasta toe en verhit hem al roerend op middelhoog vuur tot hij geurig is. Doe de kokosmelk erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg zodra de olie van de melk gaat scheiden de aubergines, chilipepers, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker toe. Verhit alles 3-4 minuten, tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten. Haal de pan van het vuur.

Schep de curry in voorverwarmde kommen en strooi het basilicum of de koriander erover. Serveer meteen, met kommetjes stomende jasmijnrijst.

Beoordeel het gordon ramsay: geurige groene thaise curry met rundvlees recept:

 (26 stemmen)

 
Tags: thais, keukenmachine, vijzel, curry, sjalot, komijnzaad, korianderzaad, chilipeper, koriander, garnalenpasta, gemberwortel, citroengras, kaffirlimoenblad, kokosmelk, vissaus, runderfilet, aubergine, overige, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Kookboek Wereldgerechten van Gordon Ramsay

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


gordon-ramsay-geurige-groene-thaise-curry-rundvlees-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact