Gevulde omelet

Recepten > Overige > Gevulde omelet

Overige - Gevulde omelet

recepten-vandaag-gevuldeomelet

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

- zout
- peper
- 4 eieren
- worcestersaus
- 4 eetlepels melk
- 1 kleine gepelde tomaat
- 1 kleine groene paprika
- 50 gram margarine of boter
- 6 eetlepels gare doperwtjes
- 60-80 gram klein gesneden ham
- 2 eetlepels zeer fijn gesnipperde ui
- 2 eetlepels klein geknipte peterselie

Bereidingswijze:

Breek de eieren in de kom. Klop ze los met de melk en voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus toe.

Was en droog de paprika. Snijd de vrucht overlangs 2 keer door. Neem de zaadlijsten met zaad weg, verwijder de steel en snijd het vruchtvlees overdwars in smalle repen.

Verwarm de helft van de margarine in de steelpan en fruit daarin de snippers ui goudgeel.

Voeg de reepjes paprika toe en na 1 minuut de ham en de doperwtjes. Draai de warmtebron zo laag mogelijk.

Snijd de tomaat overlangs door en neem het harde gedeelte onder het kelkje weg. Snijd de tomaat overdwars in dunne plakken en bestrooi die met de peterselie.

Smelt de rest van de margarine in de koekepan en zorg ervoor dat ook de wand van de pan vet wordt.

Klop intussen het eimengsel flink op. Schenk het in de koekepan en laat het daarin langzaam stollen. Schep het reeds gestolde gedeelte van de eieren telkens naar het midden van de pan, waardoor de omelet luchtig wordt. Schud de pan voorzichtig, zodat de inhoud los komt te liggen.

Schep de tomaat met peterselie door de inhoud van de steelpan en laat het mengsel langzaam gaar worden.

Controleer of de onderzijde van de omelet mooi van kleur is. Schuif de helft van de omelet op de serveerschotel als de bovenzijde van de omelet bijna vast, maar nog niet droog is.

Schep de inhoud van de steelpan op de omelet op de schotel. Sla de omelet over de vulling dubbel en serveer het gerecht zo warm mogelijk.

Beoordeel het gevulde omelet recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: omelet, ei, worcestersaus, tomaat, paprika, ham, erwten, ui, overige, lunch, 4 persoons

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten-vandaag-gevuldeomelet
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact