Champignon-, prei- en walnootstrudels en een Italiaanse salade
Ster Ster Ster Ster (4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.

2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de walnoten grof.

3. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Spuit 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de champignons en prei toe. Roerbak ongeveer 5 minuten en roer er dan de bloem, bouillonpoeder en Italiaanse kruiden door. Voeg na 2 minuten 200 ml koud water toe. Kook 2 tot 3 minuten en voeg daarna de walnoten en het broodkruim toe.

4. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op een werkoppervlak. Bestrijk het deeg met een beetje vloeibare margarine. Leg 3 vellen deeg op elkaar. Schep op elk vel een kwart van het champignonmengsel en laat ongeveer 3 cm aan elke kant vrij. Vouw de zijkanten over elkaar en rol losjes op. Leg de strudels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met nog wat vloeibare margarine. Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat het filodeeg lichtbruin en knapperig is.

5. Doe de sla in een kom en meng er de dressing door.

6. Doe de strudels over op 4 voorverwarmde borden en serveer met de salade apart erbij.

* Voor een zelfgemaakte balsamicodressing mengt u 3/4 eetlepel balsamicoazijn met 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel suiker, 1 eetlepel fijngesneden (bos)ui, een snufje zout, een mespuntje peper en 2 kleine eetlepels olijfolie. Voeg eventueel gehakte verse basilicum toe.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: Yunomi

Door: ReceptenVandaag