Spaanse omelet
Ster Ster Ster (2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de aardappelplakjes en doperwten toe en breng het water opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en blancheer ze 3 min. Giet ze af en zet apart.

2. Verhit 2 eetl. van de olie in een koekenpan van 25 cm doorsnee, met ovenbestendig handvat. Draai het vuur iets lager en fruit de uienringen 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2-3 min. zonder de uienringen te laten kleuren. Doe ook de plakjes aardappel en doperwten erbij en schep alles 5 min. om tot de aardappelen gaar zijn. Neem de pan van het vuur.

3. Roer in een grote kom de eieren los met de peterselie en wat zwarte peper. Roer er de ham, tomaatjes en het aardappelmengsel door.

4. Verhit de koekenpan opnieuw op matig vuur en voeg de resterende 2 eetl. olie toe. Schenk het eiermengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Bak de omelet 5-7 min. op laag vuur en schud de pan af en toe tot de onderkant van de omelet gestold is.

5. Druk de randen van de omelet voorzichtig omhoog met een spatel en laat het resterende vloeibare eiermengsel eronder lopen. Verwarm de grill voor op een matige stand.

6. Plaats de pan 5 min. onder de hete grill, zodat de omelet ook aan de bovenkant gaar wordt en goudbruin kleurt. Prik hem in met een mes om te controleren of hij ook binnenin volledig gaar is. Laat de omelet op een snijplank glijden en laat hem 2-3 min. afkoelen. Serveer de tortilla in punten gesneden.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag