Gevulde speculaas

Recepten > Overige > Gevulde speculaas

Overige - Gevulde speculaas

receptenvandaag gevulde speculaas

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

Voor het amandelspijs:
- 1 ei
- 150 gr suiker
- 150 gr gepelde amandelen
- rasp en sap van een halve citroen

Voor de speculaas:
- 175 gr boter
- 1 ei om te bestrijken
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el speculaas/koek kruiden
- 150 gr donkerbruine basterdsuiker
- een handje vol amandelschaafsel of halve amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwam de oven voor op 150 graden.
2. Maak eerst de amandelspijs door de suiker en amandelen in een keukenmachine fijn te malen.
3. Voeg vervolgens het ei en de citroen toe en blijf malen tot het eruit ziet als spijs. Je kunt met een beetje water het spijs wat smeuiger maken als het wat vast aan voelt. In een goed afgesloten potje is dit wel enkele weken houdbaar, dus je kunt het goed van te voren maken.
4. Voor de speculaas meng je alle ingrediënten door elkaar tot je een samenhanged deeg krijgt.
5. Laat dit vervolgens afgedekt een half uur in de koelkast rusten.
6. Rol de helft van het deeg uit tot een lap van ongeveer 20 x 30 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Smeer vervolgens de amandelspijs uit over het deeg waarbij je een randje van een ongeveer centimeter aan alle kanten vrij laat.
8. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van gelijke grootte en leg deze over het spijs.
9. Druk de randjes goed aan.
10. Smeer het in met een losgeklopt ei en bestrooi of versier met geschaafde amandelen.
11. Bak 1 uur in de oven.
12. Laat het volledig afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Beoordeel het gevulde speculaas recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: ei, suiker, amandel, citroen, boter, bakmeel, speculaaskruiden, koekkruiden, basterdsuiker, donkerbruine basterdsuiker, amandelschaafsel, sinterklaas, overige, bijgerecht, 6 persoons

Bron: Ikbakerietsvan

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag gevulde speculaas
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact