Sint- en piet­spe­cu­laas­jes

Recepten > Overige > Sint- en piet­spe­cu­laas­jes

Overige - Sint- en piet­spe­cu­laas­jes

sint-en-pietspeculaasjes-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 20
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 150 g bruine basterdsuiker- 2 eetlepels speculaaskruiden- 150 g koude boter, in blokjes- 1 zakje chocoglazuur (bakproduct, 100 g)- 1 zakje prinsessenglazuur (bakproduct, 125 g)- 1 zakje gebaksglazuur wit (bakproduct, 125 g)- 300 g bloem, gezeefd (+ 1 el om aanrecht mee te bestuiven)

Bereidingswijze:

1. Kneed met koele handen of in de keukenmachine (je kunt hiervoor gewoon het mes in de keukenmachine gebruiken) de bloem, de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo'n centimeter dik. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken). Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.3. Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes.

Beoordeel het sint- en piet­spe­cu­laas­jes recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: sinterklaas, zwarte piet, speculaas, koek, piet, lekker, mooi, leuk om te maken, kidskoken, overige, overige, 20 persoons

Bron: albert heijn

Door:Reacties

Nog geen reacties..


sint-en-pietspeculaasjes-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact