Sint- en pietenkoekjes op een stokje
Ster Ster (2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 60 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de boter, 100 g poedersuiker en de vanillesuiker met een mixer. Voeg 3 el losgeklopt ei, de bloem en een mespunt zout toe en mix tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeen en meng het cacaopoeder door de helft van het deeg. Maak van beide deegsoorten een bal, verpak in vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot ca. 5 mm dikte. Snijd er de gewenste sint- en pietvormen uit. Gebruik voor de pieten het cacaodeeg.
3. Plak de sateprikkers met een strookje deeg aan de achterkant tegen de vormen aan. Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk met de rest van het ei. Bak de koekjes in 15-20 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op het rooster.
4. Snijd of knip ondertussen de gewenste vormen (veren, kragen etc.) uit het kokosbrood. Doe de witte en bittere chocolade elk in een aparte steelpan. Hang ze in een iets grotere pan met een bodem kokend water. Zet op het vuur en laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
5. Meng voor het gekleurde glazuur de rest van de poedersuiker met de limonadesiroop en 1 el heet water en roer tot een stroperig glazuur. Als het glazuur te dik is, voeg dan nog een extra el heet water toe. Is het te dun, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Nu kunnen de poppetjes versierd worden.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: albert heijn

Door: ReceptenVandaag