Berlinerbol

Recepten > Overige > Berlinerbol

Overige - Berlinerbol

berlinerbol-recepten-vandaag

 

Aantal personen:
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1 ei
- 15 gram zout
- 50 gram suiker
- 1000 gram bloem
- 10 gram droge gist
- 450 gram botercreme
- 100 gram basterdsuiker
- 500 gram handwarm water

Bereidingswijze:

1. Alle grondstoffen mengen (op de basterdsuiker en botercreme na). Deeg vormen en 10 minuten kneden.
2. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Hier 4 rollen van maken. Elke rol in 10 stukken verdelen (40 stukken). De stukjes deeg tot bolletjes maken. Deze even plat drukken tot 7 cm rond.
3. De bakplaat met een theedoek beleggen. Bloem over de theedoek strooien. Platte bollen op de theedoek leggen. Op de theedoek 45 minuten laten rijzen.
4. Bakken in olie van 180°C. Met de bovenzijde eerst in de olie laten glijden. Na 4 minuten omdraaien, door er met de schuimspaan even op te drukken. Dan nog 3 minuten op de andere zijde. In een vergiet laten uitlekken. Door de basterdsuiker rollen. Vullen met botercreme. Bestrooien met poedersuiker.

Beoordeel het berlinerbol recept:

 (13 stemmen)

 
Tags: winter, duitsland, bloem, water, ei, basterdsuiker, gist, zout, suiker, botercreme, lekker, kerstmis, oud en nieuw, overige, overige, persoons

Bron: mijn receptenboek

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


berlinerbol-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact