Banketstaaf

Recepten > Overige > Banketstaaf

Overige - Banketstaaf

banketstaaf-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 2 eieren (gesplitst)
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 citroen (schoongeboend)
- 300 g amandelspijs (pakje)
- 20 garneeramandelen (bakje 95 g)
- 1/2 rol verse bladerdeeg (lap van 40 x 12 cm)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, helft van de eidooier en het citroenrasp. Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg past.
2. Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol amandelspijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht. Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de amandelen op de banketstaaf.
3. Klop de rest van de eidooier los met een vork. Bestrijk de staaf ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Beoordeel het banketstaaf recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: gebak, hollands, overig, sinterklaas, ei, kardemom, kruidnagel, citroen, amandel, bladerdeeg, overige, overige, 6 persoons

Bron: albert heijn

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


banketstaaf-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact