Lentetaartjes
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Vouw de zijkantjes een klein beetje dubbel zodat je een dikker randje krijgt.
2. Doe de ricotta in een bakje en doe hier de blaadjes van de tijm, citroensap en citroenrasp bij. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Bestrijk ieder bladerdeeg plakje met dit mengsel. Dit mag lekker rommelig.
3. Snijd ongeveer de helft van de groene asperges af, de onderkant, en gebruik deze om nog een keer in een roerbakgerecht te gebruiken (zonde om weg te gooien). De bovenkanten halveer je in de lengte. Leg op ieder taartje 3 halve groene asperges. Besprenkel met een klein drupje citroensap en strooi wat zwarte peper erover. Klop het ei los en kwast de randjes in hiermee. Schuif de taartjes in de oven en bak ze in 18-20 minuten gaar en bruin.
4. In de tussentijd meng je de doperwten met de olijfolie, witte balsamico azijn, peper en zout.
5. Als de taartjes uit de oven komen, verdeel je de doperwten erover. Haal de blaadjes munt van de takjes af en strooi die er ook over. Nog een snufje peper en een klein beetje geraspte citroen en serveren maar!



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Francesca kookt

Door: ReceptenVandaag