Vijgencompote

Recepten > Overige > Vijgencompote

Overige - Vijgencompote

17 vijgencompote

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in halve ringen gesneden
- 16 gedroogde vijgen
- 6 eetlepels rodewijnazijn

Bereidingswijze:

Bereiden
Verhit de olie in een kleine pan en fruit de ui hierin 5 min. Snijd de vijgen zo fijn mogelijk en voeg toe aan de uien. Voeg de azijn en 8 el water toe en roer door elkaar. Laat het geheel 15 min. op laag vuur met een deksel op de pan koken tot de vijgenstukjes zacht zijn. Breng op smaak met peper en laat afkoelen. Serveer bij een Hollandse of luxe kaasplank.

Nabereiden
U kunt de vijgencompote maximaal 2 dagen van tevoren maken. De smaken trekken zo nog beter in. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Beoordeel het vijgencompote recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: bijgerecht, feestelijk, bakken, allerhande, vijgencompote, ui, hollands, kerst, overige, bijgerecht, 8 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


17 vijgencompote
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact