Gefrituurde langoestines op courgettetaartje en couscous

Recepten > Overige > Gefrituurde langoestines op courgettetaartje en couscous

Overige - Gefrituurde langoestines op courgettetaartje en couscous

23 gefrituurde langoestines op courgettetaartje en couscous

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 0.5 sjalot
- 1 courgette
- Frituur-olie
- 2 dl. visfond
- 3 eierdooiers
- 12 el. couscous
- 1 bouquet garni
- 12 langoestines
- 1 el. olijfolie
- 1 paprika, rode
- Aardappelzetmeel
- 6 el. broodkruim
- 1 tablet bouillon
- 8 plakken roseval
- 1 paprika, groene
- 2 dl. wijn, witte
- 8 bladen basilicum
- 0.3 teentje knoflook
- 0.5 el. tomatenpuree
- 8 plakken schorseneer
- 2 katenspek, in plakjes


MATERIALEN
een combinatieoven, kleine taartvormpjes, een fijne zeef, wat keukenpapier, een diepe koekenpan en voorverwarmde borden.

Bereidingswijze:

Gebruik een wijn zoals bijvoorbeeld een Bergerac sec. Verwarm de grill in 7 minuten voor. Verwijder de schalen van de langoestines, houd de staarten en scharen apart. Gebruik de schalen voor de saus. Vet de vormpjes in. Zet de schalen samen met het bouquet garni aan in de hete olie. Roer de tomatenpuree erdoor en blus het geheel af met de wijn en fumet. Laat dit geheel een half uurtje trekken. Zeef het vocht en kook het in tot de helft. Snijd intussen de paprika in piepkleine blokjes (brunoise). Bind de saus eventueel met wat aangelengde aardappelzetmeel en roer de paprikablokjes door de saus. Snijd de courgette in lange repen en grill deze onder de ovengrill lichtbruin en gaar. Zet vervolgens weer de ovenstand op circa 150 graden Celsius. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in de bouillon. Snijd ondertussen de overige ingrediënten in piepkleine blokjes (brunoise). Meng de diverse blokjes. Bekleed de vormpjes met de courgette en vul deze met de couscous en het groentemengsel. Laat de taartjes in de voorverwarmde oven door en door warm worden. Maak de schorseneren en de aardappels schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes, vergeet de plakjes niet te wassen om aan elkaar plakken te voorkomen. Haal de langoestinestaartjes eerst door de losgeklopte eidooiers en paneer ze vervolgens met het broodkruim. Laat het geheel even drogen. Verwarm de olie tot circa 180 graden Celsius en frituur achtereenvolgens de aardappel-, schorseneerplakjes, basilicumblaadjes, langoustinescharen en -staartjes goudbruin. Laat alles goed uitlekken op keukenpapier. Stort de taartjes op de warme borden en leg hier de langoestinestaartjes op. Garneer met de aardappelchips, schorseneren, basilicum en langoustinescharen en schep de saus rond het gerecht.

Beoordeel het gefrituurde langoestines op courgettetaartje en couscous recept:

 (8 stemmen)

 
Tags: chique, kerst, moeilijke, couscous, courgette, schorseneer, fisfond, langoestines, overige, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: ReceptenWeb.nl

Door:Reacties

Nog geen reacties..


23 gefrituurde langoestines op courgettetaartje en couscous
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact