Gevulde champignons

Recepten > Overige > Gevulde champignons

Overige - Gevulde champignons

17 gevulde champignons

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- peper
- 0.25 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 sneetje wit brood
- 6 champignons (groot)
- 1 sneetje spek (gezouten)
- 3 cl olijfolie (extra vierge)
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

Bereidingswijze:

1. De champignons schoonmaken, de steeltjes verwijderen en deze fijnhakken.

2. Het spek ontdoen van zwoerd en vetrandjes en in zeer kleine dobbelsteentjes snijden. Bakken in olijfolie en laten drogen op keukenpapier.

3. Hetzelfde doen met het in kleine blokjes verdeelde brood (croûtons).

4. De ui fijnhakken en lichtjes fruiten. Vervolgens de versnipperde champignonsteeltjes en de geperste look toevoegen. Laten stoven tot al het vocht verdampt is en regelmatig roeren.

5. Het spek, de croûtons en de gehakte peterselie toevoegen en op smaak brengen met peper.

6. De champignonhoeden vullen met dit mengsel, in een vuurvaste schotel leggen die vooraf werd ingesmeerd met boter en knoflook.

7. In een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen en 25 minuten laten bakken.

8. Deze champignons worden opgediend als aperitiefhapje of als garnituur bij vleesgerechten.

Beoordeel het gevulde champignons recept:

 (13 stemmen)

 
Tags: kerst, champignons, gevuld, spek, feestelijk, ui, knoflook, brood, champignons, peterselie, overige, bijgerecht, 4 persoons

Bron: "De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem" op XQuis.com

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


17 gevulde champignons
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact