Stoofpotje met bonen en ham
Ster Ster Ster Ster (3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1
Stoof de zilveruitjes in een gietijzeren pan. Voeg de tuinbonen toe en roer om.

Stoven:
Heel langzaam, op een heel zacht vuur en onder een deksel gaar laten worden in weinig vloeistof. Wel opletten en eventueel tussendoor wat water of bouillon bijschenken, zeker als de stooftijd erg lang is (zoals voor vlees). Sudderen lijkt erop, maar bij sudderen is er iets meer vloeistof in de pan en die vloeistof mag net niet koken.


2
Doe er het hammetje, de chorizoworstjes in plakjes en de spekblokjes bij. Kruid met peper en zout en 1 laurierblaadje.

3
Voeg de runderbouillon toe en laat ± 1 uur op een zacht vuurtje garen.



Beoordeel het recept:

 (18 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag