Pasta met bloemkool en ansjovis
Ster Ster Ster (2.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    500 g pasta, kleine (type orecchiette)
    1 bloemkool (kleine, in roosjes)
    3 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
    1 blikje ansjovis (uitgelekt)
    1 kl chilivlokken
    2 sneetjes brood (getoast en verkruimeld)
    1 citroen, onbehandelde (geraspte schil van)
    1 el tijm (blaadjes, grof gehakt)
    3 el olijfolie

Bereidingswijze

1
Kook de pasta beetgaar.

2
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af, en bewaar 100 ml van het kookvocht.

3
Fruit de knoflook, ansjovis en chilivlokken in olijfolie tot de ansjovis bijna gesmolten is.

4
Doe er de bloemkool en het kookvocht bij en laat nog even sudderen. Meng dan met de pasta.

5
Meng het broodkruim met de tijm en citroenrasp. Bestrooi de pasta royaal met het broodmengsel en serveer.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag