Tagliatelle met ham en parmesan van rammenas
Ster (1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    200 g tagliatelle
    150 g ham, gedroogde
    1 rammenas (geraspt)
    24 cl olijfolie, extra vierge
    10 cl balsamicoazijn
    2 el mosterd
    10 g suiker
    ½ dl water
    peper
    zout
    2 el peterselie (fijngehakt)
    1 el bieslook, verse (fijngehakt)
    1 el kervel (fijngehakt)
    1 el dragon, verse (fijngehakt)

Bereidingswijze

1Voorbereiding:
Rasp de ramenas.

Hak de kruiden fijn.

2
Kook de pasta in gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af, hou even onder de koude kraan en besprenkel met nog wat olijfolie.

3Mosterdvinaigrette:
Meng de balsamicoazijn, de mosterd, de suiker, het water, de olijfolie, peper en zout en de gehakte groene kruiden.

4
Schik de pasta in het midden van een bord.

5
Vorm met de ham roosjes en leg deze op de pasta.

6
Omring met de mosterdvinaigrette en bestrooi met de geraspte rammenas.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag