Jamie Oliver: pasta met heerlijk stoofvlees

Recepten > Pasta > Jamie oliver: pasta met heerlijk stoofvlees

Pasta - Jamie Oliver: pasta met heerlijk stoofvlees

recept pasta pappardelle stoofvlees jamie oliver

 

Aantal personen: 4 personen
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Jamie Oliver

Ingrediënten

- olijfolie
- 100 g boter
- 2 wijnglazen
- 1 wortel, fijngehakt
- 2 eetlepels parelgort
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 2 blikken gepelde tomaat á 400 g
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
- 400 g verse of gedroogde pappardelle
- handje gemengde verse rozemarijn- en tijmblaadjes, fijngehakt
- 800 g stoofvlees (koe, hert, wildzwijn en zelfs een duif of haas), met zout en peper bestrooid

Bereidingswijze:

1. Verhit een braadpan, snijd het vlees van koe, hert of wildzwijn in blokjes van 5 centimeter, laat duif heel en verdeel haas in stukken.
2. Bak het vlees in wat olie bruin en voeg dan de kruiden toe met de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij.
3. Temper het vuur en bak de groenten in 5 minuten zacht.
4. Doe de rode wijn erbij en laat alles pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt en alles een prachtige kleur en geur heeft gekregen.
5. Dan gaan de tomaten erbij met de parelgort en net voldoende water om het vlees 1 centimeter onder te zetten.
6. Maak een cartouche (papieren deksel) van bakpapier. Maak hem onder de kraan nat, bestrijk hem met wat olijfolie en leg hem over de inhoud van de pan.
7. Leg het deksel op de pan zodat tijdens het stoven zo veel mogelijk vocht in de pan blijft.
8. Laat alles op zo laag mogelijk vuur 2-3 uur stoven, afhankelijk van malsheid en soort vlees. Het is klaar wanneer je het vlees van het bot kunt duwen en het in draadjes uit elkaar valt.
9. Breng nu alles zorgvuldig op smaak en laat het vlees enigszins afkoelen voor je het uit de pan neemt. Maak het vlees met twee vorken los en gooi eventueel vel of bot weg. Doe het vlees terug in de pan op laag vuur.
10. Het vlees is nu klaar om op te dienen, dus kook de verse pappardelle 3 minuten in een pan kokend water met zout en gedroogde volgens de aanwijzingen op de verpakking.
11. Laat de gare pasta in een vergiet uitlekken, vang wat van het kookvocht op om eventueel de saus mee te verdunnen.
12. Neem het vlees van het vuur, roer er de boter en de Parmezaanse kaas door met wat van het kookvocht, hierdoor wordt het mooi glanzend.
13. Schud de saus door de pasta en serveer onmiddellijk.

Beoordeel het jamie oliver: pasta met heerlijk stoofvlees recept:

 (12 stemmen)

 
Tags: olijfolie, boter, wijn, wortel, parelgort, knoflook, ui, tomaat, bleekselderij, kaas, pappardelle, rozemarijn, tijm, stoofvlees, pasta, hoofdgerecht, 4 personen persoons

Bron: kookboek De basis van het koken van Jamie Oliver

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recept pasta pappardelle stoofvlees jamie oliver
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact