Pasta met tonijn van Jamie Oliver

Recepten > Pasta > Pasta met tonijn van jamie oliver

Pasta - Pasta met tonijn van Jamie Oliver

recepten_vandaag_pasta_met_tonijn

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Jamie Oliver

Ingrediënten

- 1 theelepel kaneel
- 1 scheutje olijfolie
- Gemalen peper en zout
- 1 rode ui, gepeld en fijngehakt
- 1 bosje vers basilicum alleen blaadjes
- geraspte schil en het sap van een ½ citroen
- Een hand vol vers geraspte Parmezaanse kaas
- 500 g rigatoni of penne (van goede kwaliteit)
- 1 rode Spaanse verse peper, zaadjes en fijngehakt
- 1 blik van 300 g tonijn in olijfolie (van goede kwaliteit)
- 2 blikken van 400 g gepelde tomaten (goede kwaliteit zoals Jamie zegt)

Bereidingswijze:

Voorbereidingen:
1. Rode ui pellen en fijn hakken
2. Zaadjes uit de rode peper verwijderen en de peper fijnhakken
3. Steeltjes van de basilicum afsnijden
4. Laat de tonijn uitlekken en maak van de moot kleine stukjes
5. Rasp de schil van de citroen en pers het sap
6. Rasp de Parmezaanse kaas

Bereiden:
1. Verhit de olijfolie in de pan en bak de uitjes, Spaanse peper en de kaneel 5 min. op matig vuur tot de uitjes glazig zijn.
2. Voeg de tomaten en de tonijn toe met een flinke snuf zout. Zet het vuur hoog. Druk de tomaten plat met een lepel.
3. Breng het mengsel aan de kook en houdt het hierna 20 minuten tegen de kook aan. Voeg naar smaak nog vers gemalen peper en zout toe.
4. Kook nu de pasta in ruim water met zout volgend de aanwijzing op de verpakking (al dente).Bewaar wat van het kookvocht.
5. Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicum blaadjes, de citroen schil en het sap, de Parmezaanse kaas en een scheutje olie toe aan de tomaten-tonijn saus.
6. Roer alles goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
7. Serveer de pasta direct.

TIPS!
- Een bakje verse basilicum is wat weinig, koop een plant of gebruik 2 bakjes basilicum.
- Ook lekker met verse koriander
- Ik vond de kaneel smaak erg lekker en mocht naar mijn idee nog wel wat meer naar voren komen, een volgende keer zou ik voor 1,5 theelepel kaneel gaan.
- Zowel koud als warm te serveren, beiden erg lekker !

Beoordeel het pasta met tonijn van jamie oliver recept:

 (175 stemmen)

 
Tags: kaneel, ui, citroen, kaas, rigatoni, spaanse pepers, tonijn, tomaat, pasta, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Kvz kookblog

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_pasta_met_tonijn
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact