Gevulde pastaschelpen met spinazie
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Kook de pastaschelpen beetgaar in water met zout. Kook ze niet te gaar, want ze garen nog na in de oven.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en peper en zout.
5. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen en het verdeel het dan over de bodem van een ovenschaal.
6. Laat de spinazie ontdooien en druk het overtollige vocht eruit in een zeef. Het moet zo droog mogelijk zijn.
7. Meng de spinazie met de ricotta en breng dit royaal op smaak met peper en zout.
8. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg ze in de tomatensaus. Ga door totdat alle schelpen gevuld zijn.
9. Garneer de schelpen eventueel met Parmezaan en zet de gevulde pastaschelpen voor ongeveer 20 minuten in de oven.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Uit pauline's keuken

Door: ReceptenVandaag