Basilicum-ricotta ravioli
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng in de keukenmachine de ricotta met de knoflook en de basilicum.
2. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
3. Ontdooi de wontonvelletjes en leg ze op het werkblad.
4. Schep in het midden van elk velletje een flinke theelepel van het ricotta-mengsel.
5. Maak dan de randen met een beetje water nat en vouw het velletje dicht. Herhaal dit bij alle vellen.
6. Zet een glas tegen de rand van het dichtgeplakte velletje (zie foto) en snijd met een mesje rond het glas een mooie ronde ravioli vorm.
7. Breng een pan met water aan de kook.
8. Doe de ravioli’s vervolgens in het water en kook ze in zo’n 3-4 minuten gaar.
9. Schep ze uit de pan en leg ze op een mooi bord.
10. Maak de ravioli af door wat olijfolie over de ravioli te besprenkelen en als laatst de pijmboompitjes eroverheen te strooien.

TIP! Ook lekker met wat citroensap en/of geschaafde parmezaanse kaas eroverheen.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag