Zelfgemaakte gevulde pasta
Ster Ster (2.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Maak een bergje van de semolinameel op een glad werkvlak. Maak er een kuiltje in en doe daar de eieren en het zout in. Roer met een vork de eieren los en neem daarbij steeds een beetje meel mee van de rand. Als de eieren zijn opgenomen, kneed je met de hand zo’n 10 minuten verder tot je een mooi soepel deeg hebt. Maak een bal van het deeg, rol het in plasticfolie en laat het 20-30 minuten op kamertemperatuur rusten. (Je kunt het deeg natuurlijk ook in je keukenmachine maken).
2. Maak ondertussen de vulling: roer met een vork de ricotta en de gorgonzola los en meng het goed door elkaar.
3. Neem een stukje pastadeeg en rol het met de deegrol tot een dunne lap uit. Of gebruik een pastamachine en rol het daarmee steeds dunner uit. Steek met een ring of deegsteker rondjes van ca 6 cm uit. Leg hierop een beetje van de kaasvulling (niet teveel, anders kan je het niet dichtvouwen), vouw het deeglapje dubbel, druk de rand goed aan met de tanden van een vork. Leg de pasta op een met bloem bestoven theedoek en strooi nog wat bloem over de pasta.
4. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Doe voorzichtig de pasta in het kokende water en laat het zo’n 3 minuten koken. Smelt ondertussen de boter in een ruime koekenpan (pas op, de boter mag niet bruin worden) en voeg daar de fijngesneden salie bij. Haal de pasta met een schuimspaan uit het water en doe ze in de koekenpan met gesmolten boter. Voeg nog wat van het kookvocht aan de boter toe. Verwarm de pasta nog even in de saus en voeg nog wat versgemalen peper toe, verdeel het daarna over de borden en bestrooi met versgeraspte Pecorino.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: ReceptenVandaag