Stoomoven: Zeeduivel met broccoli en farfalle

Recepten > Pasta > Stoomoven: zeeduivel met broccoli en farfalle

Pasta - Stoomoven: Zeeduivel met broccoli en farfalle

recepten zeeduivel broccoli

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 800 g broccoli, in roosjes (ca. 2 broccoli)
- 6 zeeduivelfilets van elk 150 g (ongeveer 3 cm hoog)
- 500 g farfalle (kooktijd vermeld op de verpakking: 10 minuten)
- 4 sjalotjes, ragfijn gesnipperd
- olijfolie
- boter
- 100 ml witte wijn
- 200 ml room

Bereidingswijze:

Snijd de broccoli in roosjes en verdeel ze over twee geperforeerde pannen van 1,5 liter. Leg de zeeduivelfilets in een ingevette geperforeerde pan van 1,5 liter en zet er een niet-geperforeerde pan van 1,5 liter onder. Doe de farfalle in een niet-geperforeerde pan van 4 liter en giet er water bij tot ongeveer 3 cm boven de pasta. Zet de pasta boven in de stoomoven en stoom 8 minuten op 120 °C of 14 minuten op 100 °C. Stoof de fijngesneden sjalot in de olijfolie en een koffielepeltje boter in een pan op het vuur. Kruid met peper en zout. Zet de broccoli in de stoomoven onder de pan met de pasta en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C. Giet de pasta kort af zodat ze niet te droog zijn. Doe ze terug in de pan, leg er een deksel op en zet ze terug in de stoomoven. Laat de pasta en de broccoli in de stoomoven staan. Zet de geperforeerde vispan met de niet-geperforeerde pan van 1,5 liter boven in de stoomoven. Stoom alles 6 à 9 minuten op 80 °C (afhankelijk van de gewenste gaarheid). Doe intussen de witte wijn bij de sjalot en laat verder stoven. Voeg de room er aan toe, kruid zo nodig bij en laat inkoken. Bestrooi de zeeduivel met peper en fleur de sel alvorens hem te serveren.

Beoordeel het stoomoven: zeeduivel met broccoli en farfalle recept:

 (29 stemmen)

 
Tags: broccoli, stoomoven, stoomkoken voor iedereen, zeeduivel, farfalle, sjalotjes, witte wijn, room, pasta, voorgerecht, 6 persoons

Bron: dit pasta recept is afkomstig uit het kookboek 'Stoomkoken voor iedereen', een uitgave van The House of Books.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten zeeduivel broccoli
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact