Pappardelle in pittige saus

Recepten > Pasta > Pappardelle in pittige saus

Pasta - Pappardelle in pittige saus

1 pappardelle in pittige saus

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 tl suiker
- 4 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 100 g Pecorino (kaas), geraspt
- 8 blaadjes basilicum, gescheurd
- 1 pak verse pappardelle (250 g, koelvers)
- 250 g gerookte spekblokjes (duopak 2 x 125 g)
- 4 tasty tom tomaten, de pitjes verwijderd en in blokjes
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes

Bereidingswijze:

Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Voeg de ui toe en fruit in 5 min. glazig. Voeg de knoflook en de rode peper toe. Laat 2 min. garen en roer de tomatenblokjes en de verse tomaten erdoor. Breng op smaak met de suiker en peper en zout. Laat dit op een laag vuur 10 min. koken. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de pappardelle door de saus. Bestrooi met het basilicum en de Pecorino.

Beoordeel het pappardelle in pittige saus recept:

 (18 stemmen)

 
Tags: italiaans, pittig, bakken, pittige, pappardelle, spek, ui, knoflook, tomaat, basilicum, pecorino, pasta, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


1 pappardelle in pittige saus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact