Italiaanse witlofschotel

Recepten > Pasta > Italiaanse witlofschotel

Pasta - Italiaanse witlofschotel

1 italiaanse witlofschotel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 300 g penne volkoren (pasta, zak 500 g, biologisch)
- 500 g witlof, in vieren
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 1/2 el oregano (potje 10 g)
- 2 zakjes gemalen kaas belegen 50+ (a 150 g, biologisch)
- 3 sneetjes oud brood, zonder korst
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3 el olijfolie

Materialen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 240 °C. Kook de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen het witlof 5 min. in ruim kokend water en giet af. Meng in de ovenschaal de penne, het witlof, de tomatenblokjes, de oregano en de helft van de gemalen kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. 2. Verkruimel het brood in een kom en meng het met de knoflook en de rest van de gemalen kaas. Verdeel over de pasta in de ovenschaal. Sprenkel de olie erover. Bak de schotel in de oven of onder de grill ca. 12 min. tot er een goudbruin korstje op zit. Serveer direct.

Beoordeel het italiaanse witlofschotel recept:

 (107 stemmen)

 
Tags: italiaans, pasta, biologisch, oven, schotel, witlof, penne, knoflook, pasta, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten RK 40_41_10

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


1 italiaanse witlofschotel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact