Risotto met Champignons

Recepten > Rijst > risotto met champignons

Rijst - Risotto met Champignons

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
   

Ingrediënten

- 1 ui
- 1 liter bouillon
- 400 g risottorijst
- 50 g Parmezaanse kaas
- 225 g diepvriesdoperwtjes
- 250 g (kastanje-)champignons
- zout & peper uit de molen
- 6 eetlepels Bertolli Classico olijfolie

 

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

Verwarm in een hapjespan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak deze al omscheppend mee tot alle korrels rondom met olie bedekt zijn. De rijst mag niet bruin bakken!

Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst op laag vuur zachtjes koken. Roer het regelmatig door. Schenk -als al het vocht door de rijst is opgenomen- de rest van de bouillon erbij. Dit zal na een minuut of 10 zijn. Voeg nu ook de doperwtjes toe en laat de risotto nog eens ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Blijf de rijst regelmatig omscheppen. Controleer -als al het vocht weer is opgenomen- of de rijstkorrels gaar zijn. Voeg anders nog wat extra water toe.

Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olijfolie en roerbak hierin de champignons op hoog vuur rondom bruin. Laat het vocht goed verdampen.

Schep de champignons en de kaas door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat de risotto van het vuur af ongever 5 minuten afgedekt staan. Lekker met een frisse tomatensalade.

Beoordeel dit recept:

 (1 stem)

 
Tags: risotto, champignons, rijst, erwten, ui, bouillon, rijst, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Plaats uw reactie

Log eerst in om een reactie te kunnen plaatsen.

17 risotto met champignons
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of


Schrijf je in! om op de hoogte te blijven van onze site.