Gordon Ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie

Recepten > Rijst > Gordon ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie

Rijst - Gordon Ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie

21 gordon ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Gordon Ramsay

Ingrediënten

- 350 g risottorijst
- enkele klontjes boter
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- handvol bladpeterselie, fijngehakt
- 1¼ liter groente- of kippenbouillon
- 3 eetlepels olijfolie, plus extra om erover te druppelen
- 3-4 teentjes wilde knoflook (of gedroogde knoflook), in plakjes
- 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt, plus schaafsel om erover te strooien

Bereidingswijze:

Breng de bouillon aan de kook in een pan en laat hem op laag vuur sudderen.

Verhit de olijfolie in een grotere pan en voeg de knoflook toe, gevolgd door de sjalotten. Bak alles 2-3 minuten, tot de sjalotten glazig zijn. Bak de rijst onder voortdurend roeren enkele minuten mee tot de korrels doorzichtig worden.

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en kook al roerend tot bijna alle vloeistof is opgenomen voor u de volgende lepel toevoegt. Voeg peper en zout toe als u de meeste bouillon heeft toegevoegd (u heeft mogelijk niet alles nodig) en proef de rijst. Hij moet beetgaar zijn; gaar maar nog net stevig vanbinnen. Neem de pan van het vuur.

Roer de boter door de risotto, gevolgd door de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie. Voeg nog wat extra bouillon toe om de rijst vochtig en romig te houden. Serveer direct en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas en giet er wat olijfolie over.

Beoordeel het gordon ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: italiaans, vegetarisch, risotto, sjalot, rijst, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Kookboek 100% Ramsay van Gordon Ramsay

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


21 gordon ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact