Gordon Ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook in een pan en laat hem op laag vuur sudderen.

Verhit de olijfolie in een grotere pan en voeg de knoflook toe, gevolgd door de sjalotten. Bak alles 2-3 minuten, tot de sjalotten glazig zijn. Bak de rijst onder voortdurend roeren enkele minuten mee tot de korrels doorzichtig worden.

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en kook al roerend tot bijna alle vloeistof is opgenomen voor u de volgende lepel toevoegt. Voeg peper en zout toe als u de meeste bouillon heeft toegevoegd (u heeft mogelijk niet alles nodig) en proef de rijst. Hij moet beetgaar zijn; gaar maar nog net stevig vanbinnen. Neem de pan van het vuur.

Roer de boter door de risotto, gevolgd door de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie. Voeg nog wat extra bouillon toe om de rijst vochtig en romig te houden. Serveer direct en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas en giet er wat olijfolie over.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Kookboek 100% Ramsay van Gordon Ramsay

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...

Lees Meer