Recepten Verschillende lekkere salade recepten om bereiden en eten. Onder andere pastasalade, maaltijdsalade, aardappelsalade, komkommersalade, witlofsalade, couscous salade

Koude pastasalade met ham, garnalen, courgette en paprika

- 200 g pasta, bijvoorbeeld penne of farfalle - 1 courgette, in dikke plakken - 1 grote rode papri

Koude pastasalade met sperziebonen en mozzarella

- 250 g pasta (bijvoorbeeld farfalle) - 200 g dunne sperziebonen, gehalveerd - 1 bolletje mozzarel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastasalade met tonijn en pesto

- 400 g penne - 1 rode ui, in halve ringen - 2 teentjes knoflook, kleingesneden - 4 tomaten, zond

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsalade met spekjes

- 500 g aardappelen, in blokjes - 100 g spekblokjes - 1 eetlepel (dragon)azijn - 3 eetlepels olij

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Maaltijdsalade van rijst en gerookte kipfilet

- 600 g gekookte rijst - 150 g gerookte kipfilet, in kleine stukjes - 400 g meloen, in kleine stuk

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gordon Ramsay: aardappelsalade met mosterddressing

- 750 g nieuwe aardappelen van gelijke grootte, gewassen - 100 g doperwten (vers of ontdooid) - 15

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten van restaurant Moro

- 4 eetlepels extra vergine olijfolie - 1 eetlepel rodewijnazijn, met een mespunt suiker als hij er

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Maaltijdsalade met broccoli, Stilton en knoflookbrood

- 600 g broccoli, in roosjes, de stronken in plakjes - 2 blikjes boterbonen - 8 eetlepels olijfoli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Maaltijdsalade met asperges, ei en kaas

- 1 kg asperges, beetgaar gekookt, in stukken - 400 g krieltje in de schil, gekookt - 200 g oude k

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsalade met kappertjes en peterselie

- 500 g stevige nieuwe aardappelen - 1 bosje bladpeterselie - 4 eetlepels Italiaanse olijfolie -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Jamie Oliver: aardappelsalade met avocado en tuinkers

- 700 g schoongeboende nieuwe aardappeltjes - 1 grote rijpe avocado - 3 bakjes tuinkers - olijfol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Jamie Oliver: aardappelsalade met gerookte zalm

- 600 g nieuwe aardappelen - geraspte schil en sap van 1 grote citroen - scheutje rodewijnazijn -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Komkommersalade met kruidige tomaat

- 250 g trostomaten, in blokjes, zaadlijsten bewaren - 1 teentje knoflook, fijngesneden - 2 eetlep

background Layer 1 background Layer 1

Komkommersalade met yoghurt en munt

- 3 komkommers - 180 ml yoghurt - 1 eetlepel fijngehakte verse munt - 1 teentje knoflook, geperst

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Jamie Oliver: witlofsalade met peer en appel

- 4 stronken witlof (als het even kan zowel rode als witte) - 2 goede handappelen - 2 peren - een

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

- 2 schaaltjes haricots verts (a 150 g) - 1 schaaltje lamsboutlapjes à la minute (ca. 250 g) -

Spaanse tomaatjessalade

- 1 groene paprika - 1 kleine rode ui - 4 takjes peterselie - 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) -

background Layer 1 background Layer 1

Salade met tonijn

- 1 zak slamelange (100 g) - 1 cup garneermix feta en olijven (155 g) - 1 zakje tonijnstukjes (tun

Spinazie-tomaatsalade

- 3 eetlepels olijfolie - 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) - 1 bakje gerookte spekblokjes (250

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse salade

- 2 trostomaten - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 1 kleine komkommer - 15 g ve

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rucolasalade

- 2 bosuitjes - 10 cherrytomaatjes - 5 g verse dille - 2 eetlepels rode wijnazijn - zout en vers

pastasalade met wilde roze zalm

- 300 g farfalle (pasta, zak 500 g) - 300 g tuinerwten-wortel (zak 1 kg, diepvries) - 1 blik wilde

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsalade met pesto en salami

- halve zak aardappelen Pommes Primeur (zak a 1,5 kg) - 1 potje pesto alla genovese (a 2 x 90 g) -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Herfstsalade met peer, walnoten en kaas

- 4 eetlepels olijfolie - 2 conference peren - 1 stukje port salut 50+ (185 g) - 1 ui, in halve d

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met gemarineerde mini mozzarella, oregano en kappertjes

- boerenbrood - 2 el kappertjes - 2 el verse oregano - 100 g kerstomaatjes - 2 teentjes knof

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Panzanellasalade

- 1 rode ui - 1 groene paprika - 2 pomodoro tomaten - 0.25 ciabatta brood - 8 blaadjes basil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Macaronisalade met spekbonen

- 300 g macaroni grande (zak a 500 g, biologisch) - 1 bak sperziebonen met spek (350 g) - 1 zak sp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met gerookte kipfilet

- 1 mango - 30 g rucola - 2 bosuitjes - 25 g gorgonzola - 25 g hazelnoten - 1 kroppen loll

Kipsalade met champignons

- 1 wortel - 2 selderijstengels - 250 gram champignons - 1 eetlepel citroensap - 4 maal een

background Layer 1 background Layer 1

Lauwwarme zalmsalade

- 2 rode paprika's - 4 zalmmoten (` ca. 150 g) - 5 eetlepels olijfolie - versgemalen zwarte peper

Gestoofde spinazie met verse kaas (saag paneer)

- 20 g boter - 1 ui, fijngesnipperd - 1 tl komijn (djinten) - 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade van pasta en makreel

- 1 gerookte makreel - 300 g penne rigate (pasta, zak 500 g) - 1 el olijfolie extra vierge - 1 po

Aardappel-makreelsalade

- 800 g aardappels vastkokend, geschild - 300 g broccoli, in roosjes - 2 eieren - 1 gestoomde mak

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met spekreepjes en croutons

- 4 tomaten - 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes) - 2 theelepels grove mosterd - 2 eetlepe

Oma's haringsalade

- 2 eieren - 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) - 1 schaal Hollandse Nieuwe haring, (3 stuks),

Jamie Oliver: Griekse salade

- olijfolie - 10 eetlepels olijfolie - kruiden- of rode-wijnazijn - handvol zwarte olijven, ontpi

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkoolsalade met garnalen

- zout - 1 lente-ui - tijmblaadjes - 1 kleine bloemkool - 1 volledige krop sla - 300 g groene b

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met gegrilde zalm

- 1 knoflookteen - zout & peper - 200 g groene sla - 1 bosje radijzen - 4 eetlepels Bertolli oli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appelsalade met walnoten

- zout - 2 appels - gemengde sla - 40 g walnoten - 1 eetlepel citroensap - versgemalen zwarte p

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsalade met haring

- zout - 3 x Haringen, in reepjes - 2 x Rode Uien, gesnipperd - 125 ml Dressing Honing Mosterd -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsalade met tonijn

- zout - 1 x Komkommer - 2 x Rode Uien - 2 el Zonnebloemolie - (versgemalen) peper - 1 el Marne

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spaans lentestamppotje

- zout - (versgemalen)peper - 2 zak(je) rucola à 75 g - 1 x mais à 300 g, uitgelekt - 2,5

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met gerookte zalm en geitenkaas

- 1 ui - peper - 2 el olijfolie - 200 g rucola - 2 el kappertjes - 120 g geitenkaas - 400 g za

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgettesalade

voor 4 personen: - zout - peper - 2 courgettes - 3 eetlepels olie - 2 theelepels suiker - 2 gr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse salade met feta

- 1 Rode ui - 3 Tomaten - ½ Komkommer - 150 g Feta kaas - ½ Krop ijsbergsla - ½ theele

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Komkommersalade

- 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - 4 eetlepels water - 1 kleine komkommer - 1 eetlepel (witte wijn

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tonijnsalade met sperziebonen

- 400 g sperziebonen - 1/2 krop ijsbergsla - 6 eetlepel(s) olijfolie - 2 blikjes tonijn (à 185

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met gerookte forel en rode grapefruit

- 1 citroen - 3 eetlepels melk - 1 rode grapefruit - 3 eetlepels mayonaise - 1 eetlepels kappert

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerstsalade met eendenborst, peer en vijgen

- 1 eetlepel bramenjam - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel rodewijnazijn - 1 peer (bijv. doyenne

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frisse tomatensalade

- 1 ui - peper en zout - 1 theelepel mosterd - 75 gram gemengde sla - 500 gram (tros)tomaten -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappel bloemkool salade met yoghurtdressing

- 250 ml. yoghurt - 100 gram rucola - 1 citroen, in vieren - 2 tomaten, in kwarten - 1 theelepel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Exotische fruitsalade

- 1 limoen - 2 appels - 1 galia meloen - (versgemalen) peper - 1 bak aardbeien à 250 g - 1Â

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met kikkererwten en grillworst

- 1 zakje veldsla à 75 g - 2 rode uien, in partjes - 1 el olijfolie traditioneel - 6 el sladre

Maaltijdsalade met perzikdressing

- 2 el mayo half - 1 zak sla à 400 g - 1 voorgebakken stokbrood - 125 g magere spekreepjes -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sinaasappelsalade

- peper - 1 ui (zoete) - 1 takje munt - 4 sinaasappels - 3 el olijfolie - 1 el kappertjes - 10

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Komkommersalade

- zout - suiker - 1 theelepel - 3 eetlepels - mespuntje kerrie - 8 deciliter zure room - 1 eet

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Caesar salad met gerookte kip en dressing

- 2 eieren - 1 zak romaine sla - handjevol parmezaanse kaas - 1 klein pakje gerookte kipreepjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rucolasalade met mozzarella

- 50 g walnoten - 1/2 cantaloupemeloen - 1 zak rucola (sla, 75 g) - 3 el olijfolie extra vierge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade nicoise

- Uien - Tonijn - Krop sla - Knoflook - Ansjovis - Olijfolie - Kappertjes - Sperziebonen - G

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

BLT-salade

- 1 rijpe avocado - 8 plakjes bacon - 6 eetlepels croutons - 1 eetlepel citroensap - 3 eetlepels

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Krabsalade met groene sla en pittige gedroogde tomatensaus

- 4 bosuitjes - 100 g botersla - 1 zak tacochips - 0.5 tl cayennepeper - 0.5 el Calve Ketchup -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsalade met garnalen

- 50 gram veldsla - 100 gram roze garnalen - 1 bosuitje, in ringetjes - 2 eetlepels magere yoghu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Choriatiki

- 1 ui - 10 olijven - 1 komkommer - 1 zakje sla - 3 grote tomaten - 1 groene paprika - 20

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Komkommer sjalotten

- 2 limoen - 2 komkommers - 2 groene chilipepers - 6 eetlepels kokosmelk - 6 fijngesneden sjalot

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Thaise kipsalade

- 1 el vissaus - 3 el sojasaus - 550 g kipfilets - 2 el zonnebloemolie - pikante pindadressing

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Avocado met tomatensalsa

- handje rucola - 50 gram fetakaas - 2 eetlepels croutons - 1 blik tomatenblokjes - bosje verse

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Healthy salade met kidneybonen

- Olijfolie - 2 tomaten - 1/2 citroen - Zwarte peper - 2/3 komkommer - Halve rode ui - Rode pe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Peer-geitenkaas salade met amandel, honing en oregano

- 1 theelepel honing - 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel - 1 theelepel vol met verse oreganob

Insalata pollo tonnato

- 1 Limoen - 1 tak(jes) verse rozemarijn - 200 g kipfilet - 1 bak(jes) PLUS Appetit Insalata poll

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Krieltjes-zalmsalade

- 1 Rode ui - 1 el Suiker - 4 el Mayonaise - 2 el Zure room - 5 Kwarteleitjes - 2 el Mierikswor

Wrap met maissalade

- 4 flourtortillas - 4 el zuivelspread - 75 g wortelreepjes - 2 el tomatenketchup - 2 augurken,

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paddenstoelensalade

- 4 tomaten - 1 middelgrote ui - 4 eetlepels olijfolie - 1 kropje ijsbergsla - 500 gram champign

background Layer 1 background Layer 1

Klassieke jus met port en cranberrysap

- 3 el olie - 1 el bloem - 125 ml rode port - 125 ml ongezoet cranberrysap - printversgemalen zo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Italiaanse artisjoksalade

* voor de dressing: - 2 dl olijfolie - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels balsamico-azijn - 1 t

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lauwwarme linzensalade met kip

- 1 tl olie - 2 bosuitjes - 50 g veldsla - zout en peper - 250 g kipfilet - 100 g rode linzen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tonijnsalade met cottage cheese en sugar snaps

- zout - peper - 200 g sugar snaps - 250 g cottage cheese - 185 g tonijn, uitgelekt - 2 sjalotj

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quinoasalade met feta, broccoli en groene asperges

- 75 gram quinoa - 30 gram fetakaas - 100 gram broccoli - 1 eetlepel honing - 1 eetlepel citroen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse salade in filodeeg

- 50 gr boter - ¼ komkommer - 75 gr fetakaas - ½ theel oregano - 3 vellen filodeeg - Sch

Bulgarsalade met tonijn en asperges

- 250 gr. bulgur - 2 el olijfolie - 1 citroen, geperst - 1 rode ui, gesnipperd - 500 gr. groene

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Warme zalmsalade

- 250 gr zalmfilet - 250 gr rode sla - 1 bussel radijzen Voor de dressing: - peper - zout - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salade met meloen en parmaham

- 1 tl honing - 75 g veldsla - 100 g parmaham - 3 el olijfolie - sap van een halve citroen - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Slabakjes met garnalencocktail

- 1 eidooier - 1tl Dijon mosterd - 25ml arachideolie - 1tl witte wijnazijn - snufje paprikapoede

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastasalade

- saus - rucola sla - 250 gram pasta - 1 appel in stukjes - stukjes zongedroogde tomaat - 100 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aspergesalade met zalm

- Zout - Peper - 5 gram Mosterd - 100-150 gram Veldsla - 2 eetlepels Citroensap - 300 gram G

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Groene pasta salade

- avocado - 1 citroen - basilicum - doperwten - tuinboontjes - wasabi rucola - 150 gr pasta na

Graansalade met tuinbonen en doperwtjes

- munt - stukje feta - handje radijs - handje hazelnoten - 75 gr gemengde granen - 100 gr verse

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1