Thaise kipsalade
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 3 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilets in lange repen van circa 1 cm dik. Meng de helft van de olie, 2 el van de sojasaus, vissaus, knoflook en gember in een kom. Voeg de reepjes kip toe en meng goed, zodat deze aan alle kanten zijn bedekt. Dek af en laat minstens 3 uur in de marinade liggen.

2. Kook de rijst in een pan met kokend water gedurende 8 minuten of tot de rijst bijna gaar is. Voeg de peultjes toe en laat nog 2 minuten koken. Laat uitlekken in een zeef en spoel met koud water.

3. Meng de geraspte limoenschil en het limoensap met de resterende el olie en de el sojasaus in een grote slakom. Voeg de rijst en peultjes, fijngehakte koriander, paksoi, komkommer en lente-uitjes toe en meng goed.

4. Verwarm de grill voor. Haal de reepjes kip uit de marinade en bewaar de marinade. Prik het vlees op metalen spiesen (of aan houten spiesen die u hebt laten weken). Laat 8-10 minuten grillen of tot het vlees helemaal gaar is. Draai de spiesen regelmatig om, zodat de kip gelijkmatig bruint.

5. Maak ondertussen de dressing. Doe de ui, pindakaas, rode peper, kokosmelk, poedersuiker en bewaarde marinade in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten al roerend zachtjes koken. Als de dressing te dik is, voegt u 2-3 el water toe.

6. Haal de kip van de spiesen en schep ze op de salade (of leg de spiesen boven op de salade). Giet de dressing over de salade. Serveer warm of laat afkoelen tot op kamertemperatuur.



Beoordeel het recept:

 (8 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag