Jamie Oliver: aardappelsalade met gerookte zalm
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zoek de grotere aardappelen uit en snijd die doormidden, waardoor ze ongeveer even groot zijn als de kleintjes. Leg de aardappelen in een pan met kokend gezouten water en kook ze 15 tot 20 minuten, tot ze net gaar zijn. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken. Doe de geraspte citroenschil en de helft van het sap in een kom en giet er de azijn bij. Giet er drie keer zo veel olijfolie als zuur vocht bij en roer er de kappertjes door. Breng de dressing op smaak met zout en peper, meng alles goed, doe de warme aardappelen erbij en hussel goed, zodat elk stukje aardappel een beetje van de dressing meekrijgt. Rasp de mierikswortel fijn in een kom - wees er vooral niet te zuinig mee, want je moet er zowel de aardappelen als de zalm pit mee geven - en meng het raspsel met de rest van het citroensap en met wat zout en peper door de creme fraîche. Strooi het grootste deel van de gehakte dille of venkel over de afgekoelde aardappelen en hussel ze nog eens. Leg de plakjes gerookte zalm op een groot bord of plateau. Doe dat niet al te netjes - het is de bedoeling dat het een beetje nonchalant wordt! Trek de plakjes hier en daar in plooien, zodat het er lekker luchtig uitziet, en schep er de aangemaakte aardappelen op. Schep er een paar kloddertjes creme fraîche met mierikswortel op, besprenkel het zaakje met olijfolie en strooi er ten slotte de rest van de dille of venkel over. Geserveerd met een glas wijn en een lekker stukje brood heb je een verrukkelijke lunch.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: het kookboek Thuis bij Jamie van Jamie Oliver

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer