Aspergesalade met zalm

Recepten > Salade > Aspergesalade met zalm

Salade - Aspergesalade met zalm

aspergesalade-met-zalm

 

Aantal personen: 4 porties
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

- Zout
- Peper
- 5 gram Mosterd
- 100-150 gram Veldsla
- 2 eetlepels Citroensap
- 300 gram Groene asperges
- 100 gram Gerookte zalm in stukjes
- 40 gram Pijnboompitten geroosterd
- paar takjes Bieslook fijn gesneden
- 5 eetlepels Olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

1.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
2.Snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges af. Schil de wat dikkere exemplaren aan de onderkant (ongeveer zes tot acht centimeter) met een dunschiller. De dunnere exemplaren hoef je niet te schillen.
3.Breng in een grote pan ruim water aan de kook met wat zout, voeg de asperges toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer vijf tot acht minuten koken (geen deksel op de pan). De asperges zijn gaar als je met een vork in de onderkant kunt prikken
4.Haal de asperges voorzichtig uit de pan (met een schuimspaan bijvoorbeeld), laat wat afkoelen en uitlekken en snij de asperges in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
5.Was de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes en maak de veldsla droog. Snij de zalm in stukjes, hak/snij de bieslook fijn en maak een dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de mosterd.
6.Verdeel de sla over vier borden, besprenkel met een beetje dressing en verdeel de zalm over de sla. Meng de rest van de dressing met de asperges.
7.Verdeel de asperges over de borden en bestrooi de salade met de pijnboompitten & bieslook. Eet smakelijk!

Beoordeel het aspergesalade met zalm recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: salade, asperge, lunch, zout, peper, mosterd, sla, citroensap, zalm, gerookt, pijnboompit, geroosterd, bieslook, olijfolie, genieten, salade, lunch, 4 porties persoons

Bron: Micook

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


aspergesalade-met-zalm
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact