Salade met spekreepjes en croutons

Recepten > Salade > Salade met spekreepjes en croutons

Salade - Salade met spekreepjes en croutons

14 salade met spekreepjes en croutons

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

- 4 tomaten
- 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes)
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 1 duobakje katenspekreepjes (ca. 200 g)
- 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g)

Bereidingswijze:

Bereiden
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons.

Beoordeel het salade met spekreepjes en croutons recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, salades, bakken, spek, spekreeptjes, croutons, katenspek, ijsbergslag, tuinkruiden, oud witbrood, tomaat, salade, lunch, 4 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande 06 2004

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


14 salade met spekreepjes en croutons
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact