6,511
15 min
onbekende koks

Gezonde groentendip

Bereidings tijd: 15 min

Aantal: 1 bakje

Ingredienten

– Zout en peper
– 150 gram wortels
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2-3 eetlepels mayonaise (of halvanaise)
– Om in de saus te dippen bijvoorbeeld: komkommer, paprika, soepstengels en tomaat.

Materialen:
– blender of staafmixer

bereidingswijze

1. Begin met het koken van de worteltjes. Als de worteltjes gekookt zijn, maal je deze met een blender of staafmixer fijn. Laat de gepureerde wortel een beetje afkoelen en snijd in de tussentijd bijvoorbeeld de paprika en de komkommer in reepjes. Het is leuk om dit bijvoorbeeld in een glas met een leuk servetje te serveren.

2. Voeg daarna aan de wortel, de mayonaise en het kerriepoeder toe. Roer dit even goed door en breng het dipsausje eventueel op smaak met zout en peper. Je kunt het sausje lauw-warm eten, maar je kunt hem ook nog even in de koelkast zetten om koud te worden.

3. Serveer de dipsaus lekker met verschillende groenten en smullen maar!

TIP!
Je kan met creme fraiche en mayonaise ook een super lekker sausje maken. Daarvoor meng je 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel creme fraiche, klein scheutje citroensap, 1 theelepel dragon of oregano, eventueel wat zout en peper en klaar is je sausje!

Waardering

(3 beoordelingen)