Artisjoksoep

Recepten > Soep > Artisjoksoep

Soep - Artisjoksoep

6 artisjoksoep

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- bieslook
- garnering
- room of mascarpone
- scheutje olijfolie
- 1 prei (in stukken)
- 2 koppen kippenbouillon
- 2 tenen knoflook (geperst)
- peper en zout (naar smaak)
- 1 blikje artisjok of 1 verse
- 1 kleine aardappel (geschid en in kleine stukken)

Bereidingswijze:

De olijfolie verhitten in de pan.

Voeg  de prei en knoflook toe en roer.Dan de aardappelstukjes toevoegen en 5 minuten roerbakken.Voeg daarna de artisjok, zout en peper en de koppen bouillon toe.Ongeveer 20 minuten op laag vuur laten sudderen.

Doe de soep in de blender, voeg een beetje van de room toe. Pureer de soep.Verdeel over de borden. In ieder bord een toefje room en versier met wat gehakte bieslook


Notities:
In plaats van kippenbouillon kunt u natuurlijk ook groente bouillon nemen. Maar getrokken kippenbouillon is lekker vettig en dat vind ik zelf het lekkerste.

Beoordeel het artisjoksoep recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: blender, bieslook, mascarpone, prei, artisjok, appel, glutenvrij, soep, voorgerecht, 2 persoons

Bron: Blenderworkshop.nl

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 artisjoksoep
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact