Turkse pikante Uien soep met een dakje van bladerdeeg

Recepten > Soep > Turkse pikante uien soep met een dakje van bladerdeeg

Soep - Turkse pikante Uien soep met een dakje van bladerdeeg

recepten_vandaag_Turkse_pikante_Uien_soep_met_een_dakje_van_bladerdeeg

 

Aantal personen:
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 4 uien
- 2 eetlepels bloem
- 4 plakjes bladerdeeg
- 3 eetlepels roomboter
- Zout, peper naar smaak
- 3 teentjes uitgeperste knoflook
- Volle hand belegen geraspte kaas ( liefs zelf vers geraspt)
- Eventueel garneren met nigellazaad, maanzaad, sesam of pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen
2. Pers de teentjes knoflook
3. Smelt de boter in de pan en bak de uien glazig en voeg de knoflook toe.
4. Strooi de bloem in de pan en bak enkele minuten mee.
5. Giet 1 liter koud water toe en breng al roerend aan de kook.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat het nog 15 minuten doorkoken.
7. Schenk de uiensoep in een ovenvaste soepkom, strooi de geraspte kaas eroverheen en bedek het met bladerdeeg.
8. Plaats deze in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de bladerdeeg gaar in 16-18 minuten.

Beoordeel het turkse pikante uien soep met een dakje van bladerdeeg recept:

 (4 stemmen)

 
Tags: turks, ui, bloem, bladerdeeg, roomboter, knoflook, kaas, soep, voorgerecht, persoons

Bron: Turkish cuisine

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_Turkse_pikante_Uien_soep_met_een_dakje_van_bladerdeeg
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact