Panna cotta met geroosterde pruimen
Ster Ster Ster (3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Leg ze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met de vanillesuiker. Bak de pruimen 20 – 25 minuten of totdat ze zacht zijn. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast. Haal een half uur vóór serveren uit de koelkast.

2. Stop de velletjes gelatine in een bak met koud water en laat zacht worden. Zet 4 vormpjes ( klaar.

3. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit (stop het stokje in je vanille-extract of vanillesuiker). Stop in een steelpannetje. Giet de melk en de room erbij. Voeg ook de suiker toe en roer door elkaar.

4. Zet de pan op middelhoog vuur en laag goed heet worden. Als het mengsel bijna kookt, haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatinevelletjes goed uit en voeg toe aan het hete melkmengsel. Klop met een garde door elkaar om ervoor te zorgen dat alle gelatine opgelost is.

5. Giet de panna cotta in de vormpjes (125 ml per vormpje) en laat helemaal afkoelen. Zet ze nu minstens 3 uur in de koelkast.

6. Haal de pruimen een half uur voordat je wil gaan eten uit de koelkast. Draai daarna de vormpjes om op een b



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Yummy in my tummy

Door: ReceptenVandaag