Limburgse Aspergesoep
Ster Ster Ster Ster (3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 40 - Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de asperges, schil ze en snijd het onderste stukje eraf. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1.5 liter water aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer die door de boter. Laat de boter even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen). Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken. Prak het ei fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de peterselie erover. Serveer direct.



Beoordeel het recept:

 (79 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: ReceptenVandaag

Reacties

  • Annet
    (08-05-2013)

    Erg lekker recept, makkelijk te maken!

  • Annet
    (08-05-2013)

    Erg lekker recept, makkelijk te maken!