Vissoep met venkel en raki

Recepten > Soep > Vissoep met venkel en raki

Soep - Vissoep met venkel en raki

recept vissoep venkel raki

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 2 kleine venkelknolletjes, zonder kern en in de lengte in plakken gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1½ liter krabbouillon
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 prei, alleen het wit, in dunne ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 g gekookte kikkererwten
- 2 rijpe tomaten, zonder pitjes en kleingesneden
- 2 lange rode chilipepers, in de lengte gehalveerd en zonder zaad
- 2½ eetlepel specerijenmix voor zeevruchten (zie onderaan het recept)
- 2 theelepels zeezout
- 16 panklare mosselen, afgespoeld
- 1 flinke eetlepel raki (of ouzo of pernod)
- 50 g gepelde ongekookte garnalen
- 4 rode muls, gefileerd
- 2 kleine pijlinktvissen, schoongemaakt
- extra vergine olijfolie, voor het opdienen
- fijngehakte bladpeterselie, voor het opdienen

Bereidingswijze:

* Verhit de olie in een grote braadpan, metalen stoofpot of kasserol

* Voeg de ui toe met de prei, knoflook, venkel en chilipepers. Doe de specerijenmix erbij, maar houd twee theelepels achter.

* Bak alles al roerend een paar minuten op middelhoog vuur, zodat de groenten met de specerijen worden bedekt.

* Schenk de bouillon erbij met zout naar smaak. Laat alles zonder deksel ca. 20 minuten zachtjes doorkoken of tot de groenten goed gaar zijn. Schuim van tijd tot tijd het oppervlak af.

* Gooi intussen mosselen weg die weigeren zich te sluiten wanneer je ze een tik geeft. Controleer of er geen graat is achtergebleven in de vis.

* Snijd de inktvistentakels in kleine stukjes. Snijd de lichaamzakken in de lengte open, kerf de binnenkant kruislings in en snijd ze in vieren. Bestrooi de vis en inktvis licht met de achtergehouden specerijenmix.

* Doe de kikkererwten en tomaten in de pan met een scheut raki. Voeg de mosselen toe met de garnalen, visfilets en inktvis, zet het vuur hoger en verwarm alles met deksel 3-4 minuten tot de mosselen opengaan.

* Serveer de soep onmiddellijk uit de pan op tafel. Verdeel de zeevruchten, groenten en bouillon over warme soepkommen. Sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over en bestrooi de vissoep met een beetje peterselie.

Beoordeel het vissoep met venkel en raki recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: mediterraan, venkel, ui, prei, knoflook, tomaat, chilipeper, zeevruchten, mosselen, raki, garnalen, muls, peterselie, vis, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek Turquoise van Greg & Lucy Malouf

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recept vissoep venkel raki
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact