Knoflooksoep met kaasbroodjes
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Leg de ongepelde tenen knoflook op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
3. Pof ze 25-30 minuten in de oven tot ze zacht van binnen zijn, zorg dat ze niet zwart kleuren.
4. Laat de tenen afkoelen en knijp boven een soeppan de knoflookpulp eruit. Verwijder de eventueel te donker gekleurde stukjes.
5. Voeg de aardappels toe en schenk er de kippenbouillon bij.
6. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
7. Pureer de soep met een staafmixer.
8. Roer de creme fraîche erdoor.
9. Breng op smaak met zout en peper.
10. Verwarm de soep nog zachtjes terwijl je de kaasbroodjes maakt.
11. Verwarm de ovengrill voor.
12. Beleg de sneetjes stokbrood met de gruyere.
13. Leg onder de grill en laat de kaas in enkele minuten smelten.
14. Schep de soep in kommen en leg in elke kom een knoflookbroodje.
15. Strooi er de oregano over.
16. Serveer de andere kaasbroodjes bij de soep.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Vriendin

Door: ReceptenVandaag