Groentesoep (kenchin jiru)

Recepten > Soep > Groentesoep (kenchin jiru)

Soep - Groentesoep (kenchin jiru)

recept groentesoep kenchin jiru

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 460 ml dashi
- 100 g stevige tofu, in blokjes van 2,5 cm
- 2 gedroogde shiitakes, 30 minuten geweekt in 250 ml warm water
- 2 satoimo, geschild, in ringen van 2,5 cm of, indien groot, in halve manen
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 vel (20g) dunne gefrituurde tofu, in de lengte doorgesneden en in dunne reepjes
- 1 eetlepel shoyu
- 1 lente-uitje, alleen het groene deel, fijngehakt
- halve blok konnyaku, ongeveer 125 g (naar keuze)
- halve wortel, geschild en in dunne schuine slierten
- halve pastinaak, geschild en in dunne reepjes van 5 cm

Bereidingswijze:

* Laat de shiitakes uitlekken, bewaar het vocht en snij ze in dunne reepjes.

* Gebruik desgewenst een theelepel om hapklare stukjes konnyaku te maken.

* Spoel het zetmeel van de satoimo, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

* Verhit een grote steelpan of wok op middelhoog vuur, voeg de sesam- en plantaardige olie toe en wok de wortel, pastinaak, shiitakes en, desgewenst, de konnyaku 1-2 minuten op hoog vuur.

* Voeg het kookvocht van de shiitakes en de dashi toe en breng aan de kook.

* Zet het vuur laag en vroeg de satoimo, de stevige en de gefrituurde tofu toe, en breng op smaak met de shoyu en 1 theelepel zout.

* Kook nog 5 minuten op middelhoog vuur of tot alle groente net zacht is.

* Haal de pan van het vuur, bestrooi de groentesoep met lente-ui en serveer in kommen.

Beoordeel het groentesoep (kenchin jiru) recept:

 (4 stemmen)

 
Tags: groenten, vegetarisch, japans, dashi, tofu, satoimo, sesamolie, shoyu, lente-ui, konnyaku, wortel, pastinaak, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: dit groentesoep recep

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recept groentesoep kenchin jiru
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact