Gordon Ramsay: Londense erwtensoep

Recepten > Soep > Gordon ramsay: londense erwtensoep

Soep - Gordon Ramsay: Londense erwtensoep

6 gordon ramsay: londense erwtensoep

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht
Kok: Gordon Ramsay

Ingrediënten

- 1 grote ui, doormidden
- 1 theelepel witte peperkorrels
- 1 grote wortel, geschrapt, in drieën
- 300 g gedroogde groene spliterwten, een nacht geweekt
- 1 stengel bleekselderij, boven- en onderkant afgesneden, in drieën
- 1 gerookte hamschijf, ca. 1 kg, een nacht geweekt in ruim koud water
- 1 bouquet garni (bundeltje van 1 laurierblaadje en enkele takjes tijm of peterselie)

voor de croutons
- 1 stokbrood van een dag oud
- 4 eetlepels olijfolie
- 30 g boter

voor de garnering
- blaadjes bladpeterselie

extra benodigd
Staafmixer of blender

Bereidingswijze:

Giet het vlees af, spoel het af met koud stromend water en leg het in een grote pan. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, peperkorrels en het bouquet garni toe. Schenk er water bij tot het geheel onderstaat (ca. 1½-2 liter) en verhit het tot het suddert. Schep het schuim van het oppervlak. Laat het geheel 2½-3 uur zachtjes sudderen, tot het vlees zacht is en gemakkelijk van het bot loskomt; voeg indien nodig kokend water toe.

Neem het vlees uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Zeef het vocht en schenk het weer in de pan. Giet de spliterwten af, strooi ze in de pan en laat ze 1½-2 uur sudderen, tot ze zacht zijn. Verdeel intussen het vlees in stukjes en gooi het bot weg.

Pureer de soep glad met een staafmixer (of in een blender). Warm de soep door in de pan. Voeg wat kokend water toe als de soep te dik is of kook hem in als hij niet dik genoeg is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vlak voor het serveren het vlees toe en warm het door.

Maak de croutons: snijd het stokbrood in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en boter in een kleine koekenpan. Voeg de stukjes brood toe en schud ze ongeveer 3 minuten om in de hete boter en olie, tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Schep de soep in kommen en strooi er wat croutons en blaadjes peterselie over. Serveer de rest van de croutons in een schaaltje.

Beoordeel het gordon ramsay: londense erwtensoep recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: vlees, crouton, erwt, erwtensoep, pub food, bleekselderij, ham, wortel, ui, peterselie, soep, voorgerecht, 6 persoons

Bron: kookboek Gordon Ramsay's Pub Food van Gordon Ramsay & Mark Sargeant. © Tirion Uitgevers

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 gordon ramsay: londense erwtensoep
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact