Verse rode paprika maaltijdsoep

Recepten > Soep > Verse rode paprika maaltijdsoep

Soep - Verse rode paprika maaltijdsoep

6 verse rode paprika maaltijdsoep

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 rode ui
- 150 g spek
- 50 g Pecorino
- 4 rijpe tomaten
- 2 tenen knoflook
- 200 g artisjokharten
- 1 ltr kippenbouillon
- 1 pot geroosterde rode paprika's
- 4 el olijfolie
- 300 g Farfalline of een andere kleine soort pasta voor soep

Bereidingswijze:

Snijd de spek en de tomaten in blokjes. Laat de artisjokharten en de geroosterde paprika's uitlekken. Halveer de artisjokharten en snijd de paprika’s in repen. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de Pecorinokaas.

Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Bak vervolgens de paprika en de tomaten even mee. Schenk de bouillon erbij en laat alles aan de kook komen.

Voeg het spek en de ongekookte pasta toe, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Warm tot slot de artisjokharten nog even mee. Verdeel de soep over vier borden en bestrooi ze ruim met geraspte Pecorino.

Tip: Je kunt paprika’s ook prima zelf roosteren. Snijd ze hiervoor in vieren en leg ze op een rooster met de binnenkant naar beneden. Grill de paprika’s onder een voorverwarmde grill tot het vel goed zwart is. Haal ze uit de oven, laat ze even afkoelen en verwijder het geblakerde vel.

Beoordeel het verse rode paprika maaltijdsoep recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: bertolli, italiaans, soep, bouillon, paprika, knoflook, tomaat, spek, ui, maaltijdsoep, soep, hoofdgerecht, 6 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 verse rode paprika maaltijdsoep
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact