Romige pompoensoep met gefrituurde salie

Recepten > Soep > Romige pompoensoep met gefrituurde salie

Soep - Romige pompoensoep met gefrituurde salie

6 romige pompoensoep met gefrituurde salie

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 200 ml kookroom
- 8 blaadjes salie
- snuf chilipoeder
- 150 ml witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 1 butternut- of flessenhalspompoen
- peper uit de molen & eventueel zout
- 5 eetlepels Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie

Bereidingswijze:

Hak 4 blaadjes salie fijn. Pel en pers de knoflook uit. Snijd de sjalotten klein.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees (met schil) in stukken. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de sjalotten aan. Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken. Blus het mengsel af met de witte wijn.

Schenk de kippenbouillon erbij, voeg de gehakte salieblaadjes, het chilipoeder, de knoflook en royaal peper toe. Laat nu alles op zacht vuur ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de room toe.

Pureer de soep met een staafmixer. Doe dit langer dan je denkt dan nodig is, de soep wordt dan heel mooi glad. Als de soep iets te dik is, kun je nog wat water toevoegen. Proef of de soep ondanks de bouillon misschien toch nog wat zout nodig heeft.

Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan en frituur hierin de 4 overgebleven salieblaadjes ongeveer een minuut (pas op, ze verbranden snel). Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Schenk de soep in mooie kommen en garneer elke kom met een blaadje gefrituurde salie.

Beoordeel het romige pompoensoep met gefrituurde salie recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: pompoen, sjalotten, salie, kippenbouillon, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 romige pompoensoep met gefrituurde salie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact