Wortel-venkelsoep

Recepten > Soep > Wortel-venkelsoep

Soep - Wortel-venkelsoep

6 wortel-venkelsoep

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 3 bosuitjes
- 1 venkelknol
- zout en peper
- 150 g aardappels
- 500 g winterwortel
- 1.5 tl komijnpoeder
- 1.2 l kippenbouillon
- 1 stengel bleekselderij
- 4 el ongeklopte slagroom
- peterselie voor de garnering
- 4 el Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes, de venkel en de bleekselderij in stukken. Rasp de wortels, schil de aardappels en snijd deze in blokjes.

Verhit de olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de stukken bosui, venkel en bleekselderij, de wortelrasp en het komijnpoeder in 5 minuten aan met het deksel op de pan.

Voeg dan de aardappelblokjes en de bouillon toe en laat het zo 10 minuten zachtjes koken. Pureer het gerecht in de pan met een staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over vier borden en garneer elk bord met wat peterselie.

Beoordeel het wortel-venkelsoep recept:

 (31 stemmen)

 
Tags: wortel, venkel, aardappel, komijn, kippenbouillon, slagroom, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 wortel-venkelsoep
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact